-TAKE THIS..-




In The Name of ALLAH
,Most Gracious Most Merciful..
.

Holy Prophet Muhammad, peace and blesssings be upon him and his Household (Ahlul Bayt)


Sudah lama ana tidak publish entry tentang award ni..kali terakhir pun bulan september tahun lepas..hehe..lame tu..Sejujurnya ada beberapa sahabat telah beri award pada ana sebelum ni..cuma tidak berkesempatan untuk mengambilnya berikutan sibuk dengan urusan dunia yang tidak pernah selesai-selesai..alih-alih,ana lupa blogger mana yang beri award pada ana..asif jiddan ye sahabat2..Tika ini pun,ana sedang menguruskan 2 majlis yang akan diadakan pada minggu ini di kolej ana..tapi ana tetap mahu mencuri sedikit masa menunaikan janji ana untuk publish entri ini..


Untuk dapatkan award kali ini ada law & terms nya..=)
antaranya ialah:_

1- Thank and link the person who gave you the award
2- Pass the award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3- Contact said blogs and let them know they've won the award.
4- State 7 things about yourself.


**********************

1- Yislamu kithir atas award yang comel ini diberikan oleh kakak2 yang ana cinta dan ana rindu kak Lin dan kak farra (hebatkan ukhuwahfillah...??? bisa menghasilkan kerinduan apabila berjauhan dan saling berkasih sayang kerana ALLAH) dan disebabkan sama kaler,gambar dan bentuk..jadi ana gabungkan je la skali..hehe..takpe kan kakak2 sayang..??(^_^)v

award ni ana nak berikan kepada blogger-blogger yang baru berjinak-jinak dalam dunia blogging..sebagai tanda sokongan ana kepada mereka untuk terus berjuang dalam lapangan da'wah..semoga antum terus thabat dalam perjuangan da'wah Islamiah..
keep Istiqamah dan ana doakan semoga kita sama-sama sentiasa berada di saff yang betul..
“Kalau kita tolong agama Allah, Allah pasti akan tolong kita!”

2- blog-blog yang terpilih adalah:_

ukhti raudhah
ukhti natasha
ukhti syahirah
ukhti anis suhana
ukhti nadia
ukhti hanim
ukhti illiyin
ukhti fiza kamil
ukhti ainun
ukhti effa
ukhti puteri
ukhti jamilah
ukhti aliya
ukhti azila
ukhti filzah

3- jadi,kepada sesiapa yang berkenaan..
rajin-rajinkanlah diri antum untuk mengambilnya,ye..hee...

4- 7 things about myself:_

~pemilik blog ♥ DIARI ISLAMIAH ♥
~berasal dari negeri penyu..tapi celup la..bukan pure..
~ana simple jer...tak suka tabarruj
~suka bersendirian dan bersederhana dalam semua perkara
~anak ke-4 dari 7 orang adik beradik
~friendly...orang terengganu ckp, tu pun kalau dah jumpa "gu" la..
~hard to cry..kecuali dengan orang2 yang rapat dengan ana jer..

awardnya adalah seperti yang tertera dibawah ini...
enjoy your award...=)


macam biasa...kepada sahabat2 yang tidak ada link nya disini..kalau rajin nak buat tu..amat dialu-alukan..tafadhol..=) kongsilah award ni bersama orang2 kampung, jiran2 terdekat serta sahabat2 yang lain agar ikatan ukhuwah sentiasa dieratkan dan mencapai tahap "ithar" (melebihkan saudaranya dari dirinya sendiri)

Ukhuwah is bonded by aqidah..(^_^)

...wassalam...



7 leave ur comment here:

nur_islam said...

Salam ukhuwah fillah ukhti..
Afwan.. blh digabungkn sekali. No harm ukhti.. ^_^
Wah byk mutiara kata di n3 ni.
"Ukhuwah is bonded by aqidah". K.lin suke mutiara kata ni..mdlm maksudnya dan juga bermakna sekali.
Mohon izinkn k.lin gunekan mutiara kata ni ye.. syukran ukhti...^_^

♥Niesa' imana♥ said...

salam ukhuwah fillah kembali,ya habibty..=)
syukran2..err,ana publish dulu..baru mntk permission..hehe...=D
silakan kak lin..amek je mana2 yang berkenan di hati...tak perlu mintak izin ana..^_^

UMILIYA said...

salam dik..leh tak umi nak link kan blog adik kat blog umi yer salam

♥Niesa' imana♥ said...

salam,umi..=)

na'am umi..silakan..
sama2 la kita berkongsi ilmu..
tegur la ana andai ada kesilapan pada mana-mana entri yang ana publish ye..
jazakillah khairan kathira..^_^

Nur Azila Yahaya said...

salam...terima ksh...lama tk mnulis ttg award...insyaAllah nt dibuat...

As-Sakinah itu Ketenangan said...

SALAM ALAIK ya UKHTI KABIRI!
xsgke ana dipilih
syukran~~:D:D
huhu
speechless le:D

♥Niesa' imana♥ said...

to azila:
salam..
sama2 ukhti..
buat la ble anti ada masa terluang ye..yassiru wala tua'ssiru..
syukran jazillan atas kerjasama..hehe..=D
apa2 pun,teruskan perjuangan...teruskan melangkah ke gerbang dakwah + moga dapat melahirkan lebih ramai generasi taqwa..InsyaAllah..




to as-sakinah...
salam, serikandi da'ieyah..
hehe..mesti la ana pilih..
anti org paling awal ana igt..hee..

afwan, dik..=)
Semoga anti terus istiqamah dalam perjuangan membela agama dan menjadi mata rantai penyambung perjuangan Rasulullah yang tercinta...

barakallahu feek..^_^